Alfa Romeo
Abarth
Jeep
GIVA Rotterdam
Toepad 15, 3063 NJ Rotterdam
010 452 9066
[email protected]
 
 

Beëindiging verkoop Alfa Romeo

Design & exterieur

De 4C symboliseert de Alfa Romeo’s passie voor autosport. Dit is tot in de details terug te zien. Denk aan de spoiler in carrosseriekleur of optioneel in carbon, bi-led-koplampen, de dubbele uitlaat, de luchtinlaten in de flanken en de sportstoelen. Ook zijn de achterwielen groter en breder dan de voorwielen en zijn de Brembo-vierzuigerremklauwen in vier kleuren leverbaar: Grigio, Rosso, Giallo en Nero. Oftewel grijs, rood, geel en zwart.

Interieur

Het sportieve karakter van de Alfa Romeo 4C is uiteraard ook terug te zien in het interieur. De basis van de carrosserie bestaat uit een unieke, van binnen zichtbare monocoque van koolstofvezel. De sportstoelen hebben een speciale lichte vulling en hebben een versterkt frame van composietmateriaal. Daarnaast heeft de 4C ook aluminium pedalen met bijpassende voetsteun die het echte race-gevoel terugbrengen. Het stuurwiel is plat aan de onderzijde en alle bedieningselementen zijn binnen handbereik.
video-mal
 
 
Bekijk de occasions van Alfa Romeo
bij GIVA Rotterdam

Technologie & Transmissie

Daarnaast is ook Launch Control mogelijk op deze Alfa, dat overgenomen is uit de race-wereld. Deze functie verbetert het acceleratievermogen. Wanneer de Race-modus wordt ingeschakeld met de DNA-schakelaar neemt de reactietijd nog verder af. Iets dat op het circuit het beste tot zijn recht komt.

Prestaties & motor

Dankzij de geavanceerde cilinderspoelregeling heeft de 4C een hoog maximum koppel bij zeer lage toerentallen, waardoor de motor onder alle omstandigheden direct reageert. Deze technologie wordt ‘scavenging’ genoemd. Om deze technologie optimaal te benutten is de Alfa Romeo 4C uitgerust met een nieuwe type turbocompressor en een ‘pulse convertor’-uitlaatspruitstuk. Deze is door de technici van Alfa Romeo verder verbeterd om nóg hogere prestaties te leveren en is daarbij ook nog eens efficiënter geworden.

Gewichtsbeperking

De carrosseriepanelen zijn gemaakt van SMC, een composiet met lage dichtheid. Het is zelfs 20% lichter dan staal. SMC zorgt voor een combinatie van laag gewicht met een maatvastheid hoger dan aluminium, gelijkwaardig aan staal. De gewichtsbeperkingen zorgen ervoor dat het rijklaar gewicht van de Alfa Romeo 4C slechts 895 kg bedraagt.

De 4C heeft een van de laagste gewicht/kracht ratio’s: minder dan 4kg/pk.