Alfa Romeo
Abarth
Jeep
GIVA Rotterdam
Toepad 15, 3063 NJ Rotterdam
010 452 9066
[email protected]
 
 

Alfa Romeo

bij GIVA Rotterdam

Met hun ongelooflijke prestaties veroverden de eerste Alfa Romeo's de harten van hele generaties autoliefhebbers. Ook latere Alfa's waren onstuitbaar in hun jacht op succes en braken het ene record na het andere. Sindsdien wordt het Alfa Romeo-embleem over de hele wereld gezien als een symbool van constante technische vernieuwing en puur rijplezier.

Huidige modellen Alfa Romeo

Bekijk de occasions van Alfa Romeo
bij GIVA Rotterdam

Het ontstaan van de naam Alfa Romeo

A.L.F.A. 24 hp

A.L.F.A ( Anonima Lombarda Fabbrica Automobili)

Op 24 juni 1910 werd de nieuwe bedrijfsnaam ALFA (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) officieel geregistreerd. Giuseppe Merosi had het ontwerp toen al klaar liggen voor de eerste historische auto van het merk: de A.L.F.A 24-HP. Ondanks het succes van de eerste auto’s was ALFA niet in staat om te stijgen vanuit financieel oogpunt en mede door de Eerste Wereldoorlog werd het bedrijf uiteindelijk toevertrouwd aan BIS (Banca Italiana di Sconto).

Nicola Romeo was een jonge ondernemer uit Napels en had Ing. Nicola Romeo & C opgezet, een bedrijf dat kogels produceerde in een kleine fabriek vlakbij Portello. In 1915 werd er zo’n grote order geplaatst waarvoor de fabriek te klein was. Niet veel verder op was de fabriek van ALFA. Uiteindelijk nam BIS de aandelen van A.L.F.A over en vertrouwde het management toe aan Nicola Romeo & C. In februari 1918 maakten de investeerders dit bekend aan het publiek. Door de oorlog werd de autoproductie eind 1919 pas weer hervat.